GLASSOORTEN

Een wereld aan glas

Glas is verkrijgbaar in alle gewenste soorten, maten en diktes. Blank, getint, gekleurd. Enkellaags, dubbellaags, etc.
Hieronder lichten we een paar soorten voor u uit.

 

 

 

 

Floatglas

Float of vensterglas is enkellaags glas. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen, dikten van 2 tot 25 mm. Verder is het glas in verschillende helderheden en kleuren verkrijgbaar.

 

 

 

img-1
Spiegelglas

Spiegelglas

Wij leveren spiegels in alle soorten en maten. Spiegels voor een sportschool, dansschool, als deur in een kast of gewoon voor bij u aan de muur. De grootste spiegelmaat is 600 x 321 cm. Spiegels kunnen voorzien worden van een beschermende folie zodat bij breuk er geen glas loskomt.

Etsglas / matglas

Etsglas of matglas wordt vaak in bedrijfsruimtes toegepast. Etsglas is een glas dat met een zuur behandeld is waardoor een mat oppervlak ontstaat.
Matglas wordt d.m.v. zandstralen gecreeërd. Ook is het mogelijk om een matte folie tussen twee glasplaten aan te brengen. Dat geeft ook een gematteerd uiterlijk maar blijft wel glanzend aan beide zijden van het oppervlak en dat is bij etsglas en matglas niet het geval.

img-3
Figuurglas

Figuurglas

Figuurglas wordt vervaardigd tijdens het maakproces. Aan het eind van de glasband wordt het blanke of gekleurde glas tussen twee walsen door geperst waardoor het reliëf in het glas ontstaat.
Iedereen kent wel het Kathedraals glas of het Cotswold glas. Figuurglas is zo gemaakt dat je er niet doorheen kan kijken maar dat wel het daglicht door laat.

Glas in lood

Glas in lood is de benaming voor alle stukken glas die in een loodlijst gevat zijn. Glas in lood leent zich voor het maken van kunstzinnige uitingen. Om een glas in lood raam te beschermen tegen weersinvloeden en temperatuurwisselingen wordt het vaak tussen twee glasplaten geplaatst.

Glas in lood
Figuurglas

Geluidswerendglas

Geluidswerend glas is glas met een speciale geluidsabsorberende folie. Enkel glas onderbreekt de geluidstrilling het minst, isolatieglas doet dat al veel beter. De ruimte tussen de glasplaten in isolatieglas onderbreekt de geluidstrilling. De eerste reactie van mensen die isolatieglas laten plaatsen is niet dat er veel energie bezuinigd wordt maar dat het veel stiller is geworden in huis. Wanneer de glasplaten worden voorzien van een PVB folie worden de geluidstrillingen nog meer geabsorbeerd en vermindert de overlast nog meer.

Brandvertragend glas

De afgelopen jaren zijn de veiligheidsvoorschriften met betrekking tot brandveiligheid in kantoren en woonruimtes flink aangescherpt. Het bouwbesluit richt zich op brandcompartimentering (de omgeving beschermen tegen brand). De constructie waarin het brandwerende isolatieglas geplaatst wordt dient in zijn geheel te voldoen aan de geldende normen.

Glas in lood
Figuurglas

Zonwerendglas

In gebouwen en woningen met veel glas kan door gebruik van zonwerend isolatieglas een comfortabel binnenklimaat gecreëerd worden.

Aan de binnenkant van het zonwerende isolatieglas wordt een flinterdunne metaallaag aangebracht. Deze zorgt ervoor dat de zontoetredingsfactor (ZTA) laag wordt. De metaallaag zorgt er tevens voor dat de warmte die reeds in de woning aanwezig is als het ware terugkaatst.

Zonwerend isolatieglas wordt veel verwerkt in bedrijfsgebouwen, serrebouw en dakbeglazing.

Gekleurd glas

Geëmailleerd glas is gehard glas met een speciale harde verflaag. Dit glas kan geleverd worden in RAL kleuren. Een aantal RAL kleuren zijn op voorrraad.
Het is uitermate geschikt als tussenwand of gevelbekleding.

Glas in lood

Wij helpen u graag verder

img-10

Glason Lelystad

Jol 1113
8243 ED Lelystad

Glason Nunspeet

Glason Nunspeet

Gunning 7 - 007
8072 RB Nunspeet

Privacy   /   Leveringsvoorwaarden   /  Disclaimer

© GLASON BV 2024 | All rights reserved