WIENERSPROSSEN

Wienersprossen en Kruisroedes

Wienersprossen en Kruisroedes worden vaak toegepast bij monumentale panden of bij nieuwbouw waarbij men een traditioneel effect wil bereiken.


Wienersprossen is isolerend dubbel glas, waarbij in de ruimte tussen de twee glasbladen, ook wel spouw genoemd, metalen afstandhouders zijn aangebracht, met aan de buiten- en binnenzijde houten of kunststof roeden/glaslatten. Deze worden op het glas geplakt met speciaal dubbelzijdig plakband, dat net zo breed is als de breedte van de Wienersprossen en wordt daarna afgekit.

img-1

WIENERSPROSSEN

Bij de Wienersprossen bevindt zich tussen twee glasplaten een aluminium kruis. Na plaatsing van het glas worden er aan de binnen – en buitenzijde een kruisvorm op de ruit gelijmd. Wienersprossen zijn zowel in hout, aluminium, kunststof uitvoering verkrijgbaar en in vele kleuren en vormen.

 

 

img-2
img-3

Traditioneel effect

Het is bedoeld om met glas dat er traditioneel uitziet en tegelijkertijd toch een goede warmte-isolatie biedt, bij oudere woningen of gebouwen de authenticiteit te behouden. Of daarmee het aangezicht van een nieuwe woning of gebouw traditioneel te houden. Een alternatief is het plaatsen van schijnroeden (kruisroedes) tussen een isolatieruit te verwerken om toch de mogelijkheid van een vakverdeling te bieden. Het lijkt alsof men kleine ruitjes ziet, terwijl het glas in werkelijkheid uit één stuk bestaat.

Keuze in uitvoering

Wienersprossen zijn zowel in hout, aluminium, kunststof uitvoering verkrijgbaar en in vele kleuren en vormen.

img-4

Wij helpen u graag verder

img-5

Glason Lelystad

Jol 1113
8243 ED Lelystad

Glason Nunspeet

Glason Nunspeet

Gunning 7 - 007
8072 RB Nunspeet

Privacy   /   Leveringsvoorwaarden   /  Disclaimer

© GLASON BV 2024 | All rights reserved